Ka përfunduar si mos më keq shëtitja në Austri e Samantës, kukullës robot me vlerë më shumë se 3 mijë stërlina të krijuar nga një spanjoll.

Kukulla e cila është e pajisur me inteligjencë artificiale u prezantua në “Arts elektronika Festival” të Linz ku ka tërhequr vëmendjen e më shumë vizitorëve sesa pritej.

Por në disa raste interesi është transformuar pothuajse në përdhunim: në perfundim të festivalit roboti Samantha kishte pësuar aq shumë dëme sa kishte nevojë për një remont total.

“I kanë thyer dy gishta, i kanë prekur intensivisht gjoksin, këmbët dhe krahët. Në fund të panairit e kam gjetur shumë të pisët” tregoi i hidhëruar krijuesi i Samantës, Serxhi Santos.

Kukulla është e projektuar që të reagojë duke iu përgjigjur nëse i flitet, dhe të qajë nëse i preken gjinjtë apo ijet. “ishte një dashakeqësi, ka shtuar Santos. Njerëzit nuk e kanë kuptuar teknologjinë dhe e kanë trajtuar si barbarë.