Panxhari nuk i ngroh njerëzit, zbulon hulumtime të reja, duke kundërshtuar përrallën e popullit të vjetër.

Pas pirjes së lëngut të koncentruar të perimeve, ata që janë të ndjeshëm ndaj të ftohtit nuk janë më pak të ftohtë, zbuloi një studim.

Temperatura e tyre thelbësore, dhe ajo e duarve dhe këmbëve të tyre, është gjithashtu e pandryshuar pas konsumimit të pijeve të tilla, thuhet në raport, transmeton Klan Kosova.

Hulumtimet e mëparshme sugjerojnë se përmbajtja e nitratit të panxharit ndihmon në zgjerimin e enëve të gjakut, që sjell ngrohtësi në gishtat dhe këmbët.

Autori kryesor Dr Ant Shepherd nga Universiteti i Portsmouth, tha:

”Panxhar ka nivele shumë të larta të nitrateve kështu që ne menduam se panxhar mund t’i bëjë njerëzit të ngrohin”.

“Kjo nuk mund të qëndrojë sepse [ajo] po neutralizohet ose konvertohet, ose mund të jetë që ne duhet të japim lëng për një periudhë më të gjatë”, shprehet Shepherd,