Eurokomisari për buxhet Ginter Otinger paralajmëroi se kriza rreth rajonit spanjoll Katalonja rrezikon të kalojë në luftë civile.

“Situata është shumë shqetësuese. Përgatitet luftë civile në mes të Evropës. Shpresoj se së shpejti do të fillojë dialogu mes Madridit dhe Barcelonës”, deklaroi Otinger, duke shtuar se Bashkimi Evropian mund të ndërmjetësojë nëse thirret që ta bëjë këtë.

Në Katalonja të dielën u mbajt referendumi për pavarësi, të cilin policia spanjolle u përpoq ta parandalojë, me ç’rast në intervenimet policore u lënduan rreth 900 persona.

Paralamenti katalonas paralajmëroi se të hënën do të mbajë seancë, në të cilën mund të shpallet pavarësia e Katalonjës, por Spanja përpiqet ta parandalojë këtë me masa gjyqësore.