Arrestime masive në Turqi, nën akuzën e terrorizmit. Gjatë javës së fundit kanë përfunduar në pranga 859 persona. 643 janë persona të dyshuar për lidhje më rrjetin e Fetullah Gulen, ndërsa 131 të tjerë janë arrestuar gjatë operacioneve kundër PKK kurde.

45 janë ekzekutuar, ndërkohë që janë burgosur dhe 69 persona si të dyshuar për lidhje me organizatat terroriste dhe grupe të së majtës ekstreme.

Të dhënat janë bërë publike nga Ministria e Punëve të Brendshme