Në vendkalimet kufitare nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga vendi. Nuk ka pritje as në Deve Bair në kufirin e Maqedonisë dhe të Greqisë ku sot paradite për shkak të frekuentimit të rritur të automjeteve, pritej deri në 60 minuta, kumtoi LAMM.

Komunikacioni në rrugët shtetërore po zhvillohet nëpër rrugë të thata. Në akset rrugore jashtë mjediseve të qytetit intensiteti i komunikacionit është mesatar.