Sebastian Vettel është në ndjekje të Hamilton, me Ferrarin i tij që në pistën japoneze të Suzukas nuk ka shënuar një fitore që në vitin 2004. 34 pikë është diferenca mes gjermanit dhe anglezit, por shifrat janë bërë për t’u thyer. Me këtë frymë optimiste shprehet në daklaratën tij 30 – vjeçari Vettel:

“Gjasat për t’u ngjitur dhe për të fituar titullin janë reale por ato duhen kapur në momentin e duhur. Është shumë i rëndësishëm fakti që morëm sërish konfirmimin nga Maranello që makina është totalisht ok. Gjithashtu kemi analizuar edhe problemet teknike që hasëm në Malajzi duke marrë përgjigjet që na nevojiteshin e që do të evitojnë përsëritjen e tyre”, tha Vettel.