Vetitë kuruese të bimëve të caktuara janë të njohura dhe janë studiuar prej mijëra vitesh, por në këtë fushë duket se ka ende për të zbuluar .

Ka qenë këpudha Dictyophora, ajo që ka tërhequr vëmendjen e shkencëtarëve, sepse sipas këtyre të fundit, nuhatja e kësaj kërpudhe mund të bëjë gratë të kalojnë në orgazmë.

Kjo bimë magjike është rreth 1000 vjet e vjetër rritet në Haëaiian dhe është gjetur nga ekipi mjekësor John C Holliday dhe Noah Soule. Përfundimet e tyre ata i botuan në Journal of Medicinal Mushrooms dhe pohonin se kjo kërpudhë kishte veti afrodiziake.

Sipas shkencëtarëve më shumë se gjysma e femrave që morën pjesë në studim përjetuan një orgazmë spontane ndërkohë që nuhasnin këtë kërpudhë.

Hipoteza e parashtruar mbështet idenë se enzimat e gjendura tek sporet te kërpudhave mund të jenë të ngjashme me neurotransmetuesit njerëzot që aktivizohen gjatë raportit seksual.