Mbreti Felipe VI i Spanjës është shpallur person non-grata në qytetin katalan, Girona.

Vendimi i marrë nga këshilli i qytetit po ashtu vlen edhe për përfaqësuesin e Qeverisë qendrore në Katalonjë, Enric Millo.

Për më tepër, këshilli i qytetit e ka ngritur zërin kundër vendimit të Madridit për ta aktivizuar Artikullin 155 të Kushtetutës, si dhe ka kërkuar lirimin e aktivistëve të pavarësisë, Jordi Cuixart dhe Jordi Sanzhez.