Ministria e Punëve të Brendshme e Kosovës në bashkëpunim me KQZ-së dhe Prokurorinë kosovare, lidhur me zgjedhjet lokale që mbahen të dielën, ka hartuar plan të veçantë operative i cili tashmë ha hyrë në fuqi.

Këtë e ka thënë ministri kosovar i Punëve të Brendshme, Milan Radojeviq.

Ai për Radion “Kontakt Plus” ka thënë se në veri të Kosovës në ruajtjen e rendit dhe të qetësisë dhe vetë qendrave të votimit do të jenë të angazhuar më shumë se 400 policë.

“Pjesëtarët e policisë tashmë janë vendosur në të gjitha rajonit dhe tashmë po marrin pjesë në sigurimin e vendvotimeve. Në ditën e zgjedhjeve do të ftohen të gjithë policët, pushimet vjetore dhe ditët e lira janë ndërprerë, kështu që presim që të gjithë pjesëtarët e policisë të punojnë sipas planit operativ”, ka thënë Radojeviq..

Zgjedhet lokale mbahen nesër në tërë territorin e Republikës së Kosovës.