Deri në orën 17:00 në Strumicë, sipas Komisionit Komunal Zgjedhor, të drejtën e votës e kanë shfrytëzuar 51,1 për qind e qytetarëve.

Sipas kryetarit të komisionit, Aleksandar Çebotarev, tani për tani votimi është zhvilluar në mënyrë të qetë dhe pa incidente, në të gjitha 83 vendvotimet.

Në komunën e Strumicës 49,235 votues kanë të drejtë ta japin votën e tyre për dy kandidatët për kryetarë komune dhe për dy lista të këshilltarëve.

Në Bosilivo votojnë 12.318 votues në 19 vendvotime, për dy kandidatë për kryetarë komune dhe për dy lista të këshilltarëve, ndërsa deri në orën 17:00 jehona arrin 44,95 për qind.

Në Vasilevë, 10.437 votues mund të përcaktohen për dy kandidatë për kryetarë komunash dhe tre lista të këshilltarëve, në  19 vendvotime, ndërsa deri në orën 17:00. kanë votuar 51 për qind e votuesve të regjistruar.

Në komunën e Novo Sellës për tre kandidatë për kryetarë komune dhe dy lista të këshilltarëve, të drejtën e tyre qytetare mund ta shfrytëzojnë 11.452 votues në 20 vendvotime, ndërsa prej tyre, deri në orën 17:00 në votim kanë dalë 42,01 për qind.