Maqedonia në gusht të këtij viti gjithsej ka shpenzuar 564.426 megavat orë energji elektrike, 22.137 milionë metër kub gaz natyror. 422.280 tonë qymyrguri dhe 100.127 tonë produkte të naftës.

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikës 79,6 për qind e energjisë së konsumuar elektrike është nga burimet vendore, ndërsa 95,7 për qind nga konsumi i përgjithshëm i qymyrgurit janë përdorur për prodhim të energjisë.