Në Austri, prej nesër hyn në fuqi ligji mbi ndalimin e mbulimit të plotë të fytyrës, apo më saktë ligji mbi ndalimin e burkës.

Ligji nën titullin “Ndalesa e mbulimit të fytyrës” ndalon gjithashtu maska ??të skitarëve, maska ??kirurgjike jashtë spitalit dhe maska ??për argëtim.

Shkelësit e ndalesës rrezikojnë një gjobë prej 150 euro.

Njerëzit me fytyra plotësisht të mbuluara janë shumë të rrallë në Austri, pavarësisht hyrjes së emigrantëve në vitin 2015.