Dermatologia Natasha Cook ka thënë se pastrimi  fytyrës në mëngjes është po aq i rëndësishëm sa natën.

Ajo për Femail, thotë se pastrimi i fytyrës dy herë në ditë është kyç për një fytyrë të pastër dhe për të kujdesuri e fytyrës kur zgjoheni nga gjumi, ndihmon që ta përgatisni ftyryën për aplikimin e mëtuteshëm të serumeve dhe losioneve të përditshme.

Ajo tha se duhet përdorur losione dhe zbutës që përmbajnë përbërës si glicerina, dhe anti-inflamatorë si Niacinimide ose Vitaminë B3.