Rezultati i koalicionit LSDM-BDI, nuk mund të jetë më i madh se i koalicionit të ASH-BESA, duke marrë parasysh fuqine e këtyre partive.

Dallimi i koalicioneve, koncepti qytetar e kemi si qëllim, duke u nisur nga barazia, integrimi në BE dhe NATO. Gjuha e Aleancës nuk është gjuhë etno-centrike por . Në lidhje me konceptin qytetar, ai ka kërkuar nga LSDM se çfarë nënkupton me konceptin qytetar.

Ai ka shtuar se BDI duhet të sqarojë poashtu çfarë nënkupton me nocionin konceptin qytetar, pasi në një fushatë thirret ‘UÇK, UÇK….’, kurse tani iu bashkua LSDM-së që po e njëjta parti bën thirrje për jetë të barabartë për të gjithë qytetarët, gjë që në praktikë nuk shihet nga ana e LSDM-së.