Kryetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovën, Jakup Krasniqi ka dalë më disa këshilla për partinë e tij dhe krerët e partive tjera.

Ai ka thënë se partia të cilën ai e themeloi duhet të ndahet nga politika që nuk merret me hallet e qytetarëve.

Ai po ashtu ka kërkuar nga Nisma që të ndahet nga politike që nuk prodhon stabilitet e siguri.

Krasniqi me anë të një postimi në facebook ka kërkuar nga liderët e partive politike që të ndahen nga çdo formë e dhunës dhe kërcënimit.

Ky është postimi i plotë i tij:

NISMA duhet të ndahet qartazi e pa ekuivokë nga politika e shurdhër që nuk ka veshë e sy t’i dëgjojë e ti shikoj drejt në sy hallet dhe kërkesat e shqiptarëve, që s’ka guxim e as gojë që t’u flasë njerëzve për problemet e përditshmërisë se tyre haptas e çiltas.

NISMA se bashku me te edhe qytetarët duhet të ndahen një herë e mirë nga politika që nuk prodhon siguri e stabilitet, që nuk ka mendje e zemër që t’i shoh e ndjejë vështirësitë e shqiptarëve dhe njerëzve të tjerë të këtij vendi.

NISMA i fton krerët e partive politike që të ndahen njëherë e mirë nga çdo formë e dhunës, e kërcënimit, e shantazhit, e fyerjeve dhe nga çdo formë e kërcënimit apo e denigrimit të bashkëkombëseve.

NISMA kërkon nga drejtuesit e partive politike që gjithçka që ia lejojnë vetvetes apo aktivistëve të partive të tyre, mos t’ua mohojnë as aktivistëve të partive të tjera?! Secili le të llogarit se çkado që i dhembë njërit, i dhembë edhe tjetrit. Në fund të fundit, “çka mbjell edhe e korrë”!

NISMA kërkon nga politikanët e rangut të “lartë” që opinionin t’ia prezantojnë vlerat e tyre politike, ideologjike, intelektuale, kulturore e kombëtare, përkushtimin e dashurinë për t’ju shërbyer njerëzve, por assesi ati t’ia prezantojnë forcën e muskujve, agresivitetin primitiv, gjuhën fyese, kërcënuese e denigruese. Këta të fundit është mirë që t’i drejtohen për ndihmë psikiatrit! Egocentristet askund dhe asnjëherë nuk kanë prezantuar e as prezantojnë vlera demokratike!

Njeriut tonë sot i duhet shumë edukim e hiq frustrim! Frustrimin na e la me shumicë e kaluara! E sotmja ia ka nevojën shumë, tepër shumë, gjuhës e mendjes së urtë njerëzore!

Pak më shumë kulturë në komunikim para opinionit ju lutëm!