Këto pika shkaktohen nga ushqyerja e dobët, lëkura e yndyrshme, poret e dëmtuara dhe flokët e yndyrshme.

Kur iu del një puçërr dhe e shtrydhni atë, porja e lëkurës mbetet e hapur dhe në atë moment qelizat e lëkurës oksidohen dhe oksigjeni i kthen ato në pika të zeza, transmeton GazetaExpress.

Por, a e dini se ekziston një recetë e thjeshtë e cila iu ka ndihmuar shumë personave që t’i heqin këto pika?

Kjo është receta:

Përbërësit: 
Një gjysmë limoni (lëngu i tij) 
3 lugë çaji mjaltë

Metoda: 
Bëni bashkë këta përbërës, përzieni dhe koncentrojeni në zonat me më shumë pika. Lëreni për 5-7 minuta dhe lajeni me ujë të ftohtë më pas.