Dy qytetet më të mëdha të Australisë mund të ‘përvëlohen’ në temperatura mesatare prej 50 gradësh brenda disa dekadash.

Sidnei dhe Melburni do të përballen me verëra të tilla përveluese edhe në qoftë se ngrohja globale përfshihet në marrëveshjes së Parisit, thanë shkencëtarët që realizuan këtë studim.

Studimi shqyrtoi vetëm parashikimet për shtetin e Victorias dhe Neë South Wales, por kërkuesit thanë se pjesa tjetër e Australisë mund të përballej gjithashtu me temperatura të ngjashme.

“Një nga vitet më të nxehta në rekordin botëror, ai i 2015 ës, mund të jetë një vit mesatar deri në vitin 2025”, tha shkencëtarja Sophie Lewis.

Sydney arriti një rekord prej 45.8 gradë celsius në 2013-ën ndërsa Melburn goditi 46.4 gradë celsius në 2009-ën, tha Byroja Kombëtare e Meteorologjisë