Një studim i ri thotë që të paktën 1 në 5 fëmijë, 2-vjeçar nuk i kanë provuar perimet kurrë.

Studimi ka konkluduar se disa prindër janë lodhur me betejën e përditshme për t’i ushqyer fëmijët me perime, saqë kanë ndaluar së provuari.

Studimi thotë se nëse ky problem i fëmijëve është i përkohshëm, s’ ka ndonjë dëm nga kjo punë.

Mirëpo, nëse refuzimi i tyre është ndaj kalciumit, proteinave, vitaminave dhe mineraleve, mund të ketë rrezik që fëmija mos zhvillohet.