Sot janë arrestuar tre persona për blerje votash në Strugë. Është ndaluar një person nga fshat Misleshovë me iniciale K.I (44 vjeç), një person tjerët nga qyteti i Strugës me iniciale R.K (38 vjeç) dhe një person në fshatin Llabunishtë (39 vjeç) me iniciale L.O.

Ndaj këtyre personave në fjalë janë ngritur padi penale sipas Ligjit penal për shitblerjen e votës dhe rrezikojnë nga 3 deri në 5 vjet burg, thonë nga SPB-ja, Ohër.

Në çdo cikël zgjedhor blerje votash

Në çdo cikël zgjedhor ka pasur denoncime për blerje të votës së qytetarit nga ana e partivepolitike. Kjo praktikë nuk ka të ndalur dhe se denoncimet janë përfshirë edhe në raportet emonitorimit të organizatave vendore dhe ndërkombëtare.Sekserë të partive politike flasin për agjencinë e lajmeve INA se si arrijnë të blejnë votën eqytetarëve, kur nisin operacionet dhe rastet delikate.

Për këtë flet edhe një prej tyre që dëshiron të mbetet anonim, por që tani nuk është përfshirë në asnjë parti.

“Janë të njohura rastet e varfra që janë target grup për ti marrë votën. Një ditë parazgjedhjeve, në orët e mbrëmjes shkohet në shtëpinë e tyre, apo ftohet një anëtar i asajfamilje, duke i ofruar çmimin për votë. S’kërkojnë shumë dhe thonë sa të jepni. Dhe normalisht ajo që i jepet është prej 10 euro për votë deri në 2 mijë denarë. Ata kënaqen me aq.Pastaj disa kërkojnë që tua shlyejmë borxhet nëpër dyqane, EVN apo edhe borxhe tjera qënuk janë shuma të mëdha”, thotë për INA, sekseri i dikurshëm i blerjes së votave.