Presidenti i Republikës së Maqedonisë, Gjorge Ivanov dërgoi urim deri te qytetarët me rastin e 23 Tetorit – Ditës së Luftës revolucionare të Maqedonisë, në të cilën thekson se shënimi i festës është simbol i përpjekjes shumëshekullore dhe luftës së popullit të Maqedonisë për liri, shtetësi dhe pavarësi.

Detyra jonë, theksoi Ivanov është që t’u japim respekt luftëtarëve tanë për lirë dhe pavarësi, duke e përcjellë rrugën e revolucionarëve maqedonas.