Gjatë anketimit të një studimi anglez, burrat nuk ishin shumë të sigurt nëse gratë e tyre i gënjenin apo jo.

Sigurisht që në këtë drejtim ishin vetë gratë që u dhanë një dorë burrave për të klasifikuar se cilat ishin gënjeshtrat më të zakonshme që përdornin gratë kundrejt burrave. Dhe a e dini se për çfarë gënjejnë më shumë gratë?!! Gënjeshtrat më tipike të grave lidhen me shpenzimet që bëjnë.

P.sh. kur blejnë diçka të re dhe thonë: “Jo, e kam pasur këtë fustan, s’e kam blerë të ri”, ose “E bleva me 50% ulje, shumë lirë”.

Sipas psikologut Manuel Alarcón Molina, gratë dinë të gënjejnë më mirë se burrat, dhe kjo i detyrohet faktit që gratë dinë të kontrollojnë më mirë emocionet që lidhen me ndjenjat e fajit dhe pendesën, kur kanë një sekret vërtetë të rëndësishëm nuk ia rrëfejnë askujt, as edhe mikeshës së tyre më të mirë.

Por pak a shumë të gjithë gënjejmë nga pak. Gratë kur bëhet fjalë për para ndërsa burrat kur duan të dalin e të pinë diçka me shokët ose dhe shoqet.

Gënjeshtra Unisex:
Kompania filmike 20th Century Fox në Angli pas premierës së serisë “Lie To me” reaizoi një anketim ku rezultoi se në fakt ka gëjeshtra që përdoren si nga burrat dhe nga gratë. Dhe gënjeshtra më e përdorur ishte “Jam mirë”.