Mediat serbe flasin për nje sukses te madh te gjykates ne Bujanoc te banuar me shumice shqiptare, kesaj radhe jo pse ne kete gjykate punojne tete gjyqtare serbe dhe vetem tre shqiptare, por pse Gjykata ne fjale ne mesin e 120 gjykatave në Serbi (që aktualisht trajton 8,582 dosje) ju paska ndare çmimi i tretë, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Javen qe shkoi ne Bujanoc qendroi ministri kosovar i drejtesise Abelard Tahiri, i cili premtou mjete financiare 48 ore para zgjedhjeve. Cuditerisht kjo shifer diskrimunese e gjyqtareve ne ket ekom ujnë nuk i ra në sy as ministrit kosovar Tahiri e as shefit Shaip Kamberi edhe pse ngrënë bashke “bujanovacki ćevapi” ne Bujanoc.

Me konkretisht për nga numri i përgjithshëm i lëndëve të zgjidhura në raport me vitin paraprak, në kategorinë e mbi 120 gjykatave në Serbi, çmimi i tretë i është dhënë Gjykatës Themelore në Bujanoc. Ky çmim Bujanoc Shtëpia e Drejtësisë dha Këshillin e Lartë Gjyqësor në takimin vjetor të gjyqësisë serbe në Vranjska Banjë.