Burime të Faktiditor bëjnë të ditur se në vendvotimin 2517 në Komunën e Gazi Babës pasdite në orën 15 .30 minuta në procesin e vëzhgimit të zgjedhjeve lokale kanë qenë 7 maqedonas dhe asnjë shqiptarë.

Votuesit shqiptarë të kësaj Komune thanë se ata në momente kur kanë patur nevojë për më shumë shpjegime nuk kanë mundur ose më saktë nuk iu është ofruar asnjë lloj orientimi nga vëzhguesit maqedonas.

Më shumë probleme kanë patur ata që nuk dijnë të komunikojnë në gjuhën maqedonase.Votuesit thanë se kjo përbën një skandal të madh ndërsa nuk dihen shkaqet sipas tyre nëse kjo është e qëllimshme apo ka tendenca tjera në një zonë shumë të rëndësishme për shqiptarët që po luftojnë të marrin sa më shumë këshilltarë komunalë në Gazi Babë.