Femrat që bëjnë më shumë seks kanë më pak gjasa që të zhvillojnë kancer në fyt dhe gojë, thotë një hulumtim.

Kancerët janë të lidhura me papillomavirusin njerëzor ose HPV, një nga infeksionet më të zakonshme që transmetohet seksualisht.

Hulumtuesit thanë në takimin Lidhja Amerikane për Avancimin e Shkencës se ata gjithashtu gjetën se meshkujt kishin dy herë më shumë gjasa që ta zhvillojnë këtë sëmundje, transmeton Gazeta Express.

Për meshkujt, rreziku nga kanceri në qafë dhe kokë, që shkaktohen nga HPV, është më i lartë nëse numri i partnerëve seksual është më i lartë.

Sipas hulumtuesve, sa më shumë partnerë seksual që të kenë meshkujt aq më shumë do të rriten gjasat për këto sëmundje. Por, tek femrat, numri i partnerëve seksual nuk duket se e rritë rrezikun.