Stresi është aq i keq sa dieta me yndyrë të lartë për gratë, thotë një studim i ri.

Ekspozimi ndaj situatave të vështira mund të ndryshojë bakteret e zorrëve të grave pa ndikuar në burra, zbuloi studimi.

Autorja e studimit, Laura Bridgwater nga Universiteti Brigam Jang, tha se në shoqëri, gratë kanë tendencë të kenë shkallë më të lartë të depresionit dhe ankthit, të cilat janë të lidhura me stresin.

Ajo shton se janë mënyra të ndryshme që mikrobiota e zorrës i përgjigjet stresit tek meshkujt kundrejt femrave.

Hulumtimet e mëparshme kanë lidhur një kanal të shëndetshëm për përmirësimin e imunitetit, kontrollin e peshës dhe shëndetit mendor.

Dietat me të ngrënë të lartë mendohen të pengojnë bakteret e zorrëve, duke çuar në nivele të larta të sheqerit në gjak dhe inflamacion, të cilat mund të shkaktojnë sëmundje të zemrës, artrit dhe madje edhe të kancerit.