Nëse BDI e konsideron veten si parti favorite në këto rrethana atëherë Lëvizja BESA është fituese absolute, deklaroi Faton Fazliu nga Lëvizja BESA.

Sipas Fazliut procesi zgjedhor ka qenë mjaft i tensionuar dhe janë regjistruar një sërë parregullësish. Nga Lëvizja BESA janë përgatitur edhe ankesat të cilat do të dorëzohen në KSHZ.