Kandidati i BDI-së, Fatmir Dehari është kandidati më i votuar në Maqedoni. Ai e ka shkelur shumë kandidatin e VMRO-së dhe mbetet deri tani si kandidat që e duan të gjithë komunitetet andaj edhe ka marrë më shumë vota.