BDI është duke kryesuar në shumë komuna aktualisht, ndërkohë që siç mëson Albeu.com, për vetëm 75 vota nuk mundet që të fitojë që në raundin e parë komunën e Likovës.

Albeu.com mëson se Erkan Arifi ka marrë 49.50 për qind të votave (5 611 vota) kundrejt 21.77 për qind të Shaban Zendelit (2 468 vota) dhe 16.16 për qind të Bekim Afuzit.

BDI-së do t’i duhet të shkojë në raundin e dytë tashmë për të luftuar sërish për këtë komunë.