Për herë të parë në histori janë parë dy yje neutronesh teksa përplasen me njëri tjetrin dhe ajo se çfarë ndodh pas kësaj përplasje është e mrekullueshme.

Shkenctarja Georgia Tech është shprehur se pas kësaj mund të plotësohen disa copëza nga ‘puzzeli’ I historisë së krijimit të galaktikës.

Nga kjo përplasje janë krijuar valë graviteti dhe dritë gjithashtu u krijua edhe miliarda ton ar, platinium dhe plumb.

Kjo pritet që nisë një epokë të re në astronomi.