Stërvitjet e shumta mund t’ju vrasin!

Kështu kanë zbuluar shkencëtarët sipas një hulumtimi të fundit, ku theksohet se meshkujt e bardhë të punojnë në këtë drejtim së paku shtatë orë e gjysmë në javë gati dy herë më shumë kanë gjasa të vuajnë nga sëmundjet e zemrës sesa ata që bëjnë një sasi të moderuar.

Hulumtuesit në Çikago vlerësuan modelet e stërvitjes gjatë 25 viteve dhe bënë zbulimin e habitshëm se burrat e bardhë shumë aktivë kanë 86 përqind më shumë gjasa të përjetojnë një ngritje të pllakës në arteriet e zemrës nga mosha e mesme.

Por kjo nuk vlen për meshkujt me ngjyrë shton studimi.