Sipas rezolutës së Asamblesë së Përgjithshme të datës 15 qershor 2007, Dita Ndërkombëtare kundër dhunës festohet çdo vit më 2 tetor, ditëlindjen e Mahatma Gandhi.

Kjo festë reflekton respektin universal që Gandi ka frymëzuar dhe forcën dhe rëndësinë e filozofisë së tij.

Aktualisht, toleranca po sfidohet në shumë pjesë të botës. Luftërat kanë shkaktuar një numër të madh viktimash, diskriminimi, terrorizmi, trafikimi njerëzor dhe dhuna ndaj grave kërcënojnë me miliona njerëz.

Zgjidhja e konflikteve nëpërmjet paqes është një sfidë e madhe dhe strategjitë e parandalimit janë një nga prioritet e Kombeve të Bashkuara për të arritur këtë qëllim.

Comments are closed.