50 vjeçari E.A nga Tetova me gruan e tij I.A (51), dje rreth orës 19 kanë raportuar dhunë në familje ku shtëpinë e tyre e kushte kryer vëllai i tij-kunati Q.A (45), transmeton TetovaSot.

Së pari ai ka kërkuar para nga E.A. duke e kërcënuar dhe duke u thënë atyre që menjëherë të largohen nga shtëpia, dhe më pas me një shkop druri e ka goditur atë në kokë, pastaj ka goditur me shkop edhe I.A, e cila në ndërkohë është përpjekur për t’i ndarë ato, dje në oborr ka hedhur shumë objekte jashtë shtëpisë, por duke e thyer edhe derën.

Të afërmit që jetonin aty pranë e ndërprenë dhe i ndalën Q.A. për të vazhduar sjelljen e dhunshme.

Së shpejti, Q.A u arrestua dhe është dërguar në Komisariatin e Policisë së Tetovës për sqarime të mëtejshme të rastit, ndërsa raportuesit kanë kërkuar ndjekje penale.

*******************

Rasti tjetër i dhunës ka ndodhur ditën e hënë në mbrëmje rreth orës 23, VM (42)nga Banjica e Poshtme në Gostiv ar ka raportuar dhunë në familje i cili e ka kryer babi i tij Z.M (80), i cili më parë psikologjikisht dhe brutalisht ka rrahurr nënën e tij, duke e sharë atë, zvarritur dhe e duke qëlluar atë e ka shtrirë në dysheme në korridor në katin e parë të shtëpisë. Kur V.M ka ndërhyrë ata kanë filluar të argumentojë dhe personi Z.M me sëpatë ka filluar të vrapoi pas tij nëpër oborr, ku më pas ka hyrë në dhomë dhe është mbyllur,  transmeton TetovaSot.

I raportuari ZM privohet nga liria dhe mbahet në polici Gostivar.Pas sqarimit të plotë të rastit dhe të gjitha detajeve do të përballet me dorëzimin e duhur./TetovaSot/