Janë bërë 7 denoncime për tentim të blerje së votes deri tani, në Ministrinë e Punëve të Brendshme.

Policia njoftoi se këto raste do të procedohen pasi të mbarojë procesi zgjedhor. Këto raste sipas MPB-së tashmë janë në përpunim e sipër dhe kur të ketë detaje do të kumtohen.

Zëdhënësi i MPB-së Toni Angellovski apeloi deri tek partitë politike që të përmbahen nga keqpërdorimet dhe incidentet dhe të njëjtën ua kërkuan simpatizantëve partiak.