Antonio Conte pretendon se është ndryshe ndaj paraardhësve të tij tek Chelsea.  Mungesa e transferimeve të verës nga Chelsea dhe një mbrojtje e dobët e kampionëve të Premier League e panë se pozicioni i Conte ishte përsëri në qendër të vëmendjes, duke shkaktuar polemika.
Megjithatë, Blutë e Londrës mundën Watfordin 4:2 gjatë fundjavës, duke bërë që trajneri të këmbëngulë se ai nuk ndjen ndonjë presion.
“Unë nuk jam si menaxherët e mëparshëm. Unë jam ndryshe, “tha ish-trajneri i Juventusit.
“Është e rëndësishme ta kuptojmë këtë. Klubi duhet ta gjykojë punën dhe, me ndershmëri, nuk e kam këtë lloj shqetësimi – nëse humbas ndeshjen, nëse klubivendos të më humbë.

“Në të kaluarën, klubi vendosi pas dy humbje ose tre lojëra të këqija për të shkarkuar një menaxher. Unë nuk mendoj se është e njëjtë për çdo menaxher.
“Ju ndryshoni personin, ndryshoni punën. Unë përsëris. Nëse pyetni nëse ndiej këtë lloj presioni rreth klubit, është zero”. përfundoi tekniku i bluve.