“Čestitki do Zoran Zaev gi pobedi albancite koi te donesoa na vlast “Čestitki Zoran Zaev i fitove shqiptarët, të cilët të sollën në Qeveri”., shkruan analisti Arsim Sinani.

Tutje Sinani shkruan: “Nga sonte fillon pranvera shqiptare në Maqedoni. Shqiptarët kanë të drejtë si shumicë ta shprehin pakënaqësinë ndaj partisë minore shqiptare dhe dhelprës Zoran Zaev e bishtave pas tij. Nuk do e ketë lehtë me këtë fuqi dhe shtat që e tregoi sot elektorati shqiptar, koalicioni Bdi-Lsdm, sepse tani fillon pranvera shqiptare, që ka qëllim rrënimin dhe ndëshkimin e krimit te shqiptarët, korrupcionit etj. Sonte shqiptarët e kanë të qartë se fillon procesi pasi shumica janë kundër këtyre që fituan me vota të maqedonëve”.