Konsumimi i çajit të zi ka dalë se ndihmon njerëzit që të humbin peshë.

Sipas një studimi thuhet se çaji ndihmon në shpejtimin e metabolizmit.

Hulumtuesit e European Journal of Nutrition kanë gjetur se çaji i zi stimulon prodhimin e një baktere të mirë në zorrë dhe e ndryshon metabolizmin e energjisë në mëlçi nëpërmjet metaboliteve të zorrëve, shkruan Independent, përcjellë Klan Kosova.

Hulumtimet e kryera në Universitetin e Kalifronisë janë grumbulluar për një kohë, pas disa eksperimenteve të cilat janë kryer në minj.