Presidenti i Këshillit të Evropës, Donald Tusk tha se fakti që parlamenti katalanas shpalli pavarësinë nga Spanja nuk ndryshoi asgjë dhe tha se Bashkimi Evropian do të bashkëpunojë vetëm me qeverinë qendrore në Madrid.

“Për BE-në, asgjë nuk ka ndryshuar, Spanja mbetet bashkëbiseduesi ynë i vetëm”, ka shkruar ai në Twitter.