Analisti politik Qashif Bakiu, në një emision debativ në Kosovë, ka pohuar se kandidimi i një lideri të subjekti politik për një Komunë, është treguesi më i mirë se ajo parti është duke u përgatitë për të qenë opozitë, njofton medial.mk“Kalimi i liderëve nga niveli qendror në nivel lokal, jep një mesazh se ajo parti po përgatitet për të qenë opozitë. Dhe unë mendoj se Zijadin Sela me këtë vendim të tij për të kandiduar në Strugë, po jep një mesazh se po përgatitet për opozitë”, ka pohuar Bakiu.