Aeroporti Dubai po fut një pikë kontrolli të ri sigurie ku pasagjerët do të skanojnë fytyrat e tyre duke ecur nëpër një akuarium virtual.

Tuneli, i cili do të prezantohet në Aeroportin Ndërkombëtar të Dubait gjatë verës së ardhshme, përdor 80 kamera të fshehura për të mbledhur të dhëna biometrike pasi një person kalon nëpër të, përcjell albeu.com.

Ekrani i akuariumit i një pike synon të kapë syrin e udhëtarit në mënyrë që kamerat të mund të skanojnë çdo kënd të fytyrës dhe irisit.

Pasagjerët do të fusin të dhënat e tyre biometrike në një kuti të veçantë elektrike që gjendet rrugës drejt terminalit ose në kabinat e para-regjistrimit të fytyrës.

Pas kontrollit dhe marrjes së kalimit të konviktit, udhëtarët do të ecin nëpër tunel në vend të një kontrolli të sigurisë.