Ministria e brendshme e Arabisë Saudite ka ndaluar 50 emra që janë në kundërshtim me kulturën ose fenë e Mbretërisë, sipas njoftimeve të mediave lokale

Prindërit në Arabi thuhet se nuk do të jenë në gjendje t’i thërrasin fëmijët e tyre me emra të tillë si Linda, Alice, Elaine ose Binyamin (arabisht për Benjamin) pasi departamenti i punëve civile në ministri lëshoi një listë të emrave të ndaluar.

Binyamin besohet në Islam është biri i Profetit Jakob, por është gjithashtu emri i kryeministrit aktual izraelit Benjamin Netanjahu.

Disa emra në listë thuhet se janë ndaluar nga ministria e brendshme sepse ato konsiderohen jo arabe ose jo-islame, ose janë në kundërshtim me kulturën ose fenë e mbretërisë, njoftoi Gulf News.

Ndalimi vjen gjithashtu sepse disa nga emrat u konsideruan të huaj ose “të papërshtatshëm”, shkruan albeu.com.

Grupet e tjera të emrave të ndaluar përfshijnë ato me konotacione mbretërore, si Sumu (lartësia), Malek (mbreti) dhe Malika (mbretëresha).

Lista e plotë e emrave të ndaluar të raportuara në Gulf Neës është renditur më poshtë:

Malaak (engjëll)
Abdul Aati
Abdul Naser
Abdul Musleh
Binyamin (arabisht për Benjamin)
Naris
Yara
SITAV
Loland
Tilaj
barrah
Abdul Nabi
Abdul Rasool
Sumuë (lartësi)
Al Mamlaka (mbretëria)
Malika (mbretëreshë)
Mamlaka (mbretëri)
Tabarak (i bekuar)
Nardeen
me rërë
Rama (zot hindu)
Maline
Elaine
INAR
Maliktina
Maya
Linda
Randa
Basmala (shprehja e emrit të Zotit)
Jibreel (engjëlli Gabriel)
Abdul Mu’een
Të veprosh
iman
Bayan
Baseel
Wireelam
Nabi (profet)
Nabiyya (profet femër)
Amir (princ)
Taline
Aram
Nareej
Rital
Alice
Lareen
Kibrial
Lauren