Miliona njerëz në botë çdo ditë luftojnë me dhimbje në shpinë dhe pothuajse çdo person në të paktën një herë gjatë periudhës së jetës ndjen dhimbje në shpinë.

Nëse jeni një nga këta njerëz, duhet të bëni ndryshime të caktuara në shprehitë tuaja të jetës.

Ndaloni të ngritni gjëra të rënda

Nëse ngritni gjëra të rënda në punë ose stërvitje, ndaloni këtë për një kohë. Mos ngritni asgjë që është më e rëndë se sa dy kilogramë. Lejoni shpinën tuaj të relaksohet dhe të shërohet.

Ushtroni rregullisht

Ju nuk keni nevojë të ngritni pesha, por ushtroni. Bëni shëtitje të gjata ose vraponi. Çdo gjë që nuk bën presion mbi shpinën, me siguri se do t’ju ndihmojë.

Qëndroni drejt

Qëndrimi jo i drejtë është shkaktari më i shpeshtë i dhimbjes së shpinës. Nëse qëndroni gjithë ditën në një kompjuter, shpina juaj përsëri do të fillojë të dhembë herët ose vonë.

Ndihma?

Deep Relief është një lloj xheli për zbutjen e dhimbjeve, i cili zbatohet në lëkurë. Ai përdoret për zbutjen e dhimbjeve reumatike, ngërçeve dhe dhimbjeve në muskuj, lëndime në sport dhe për dhimbje serioze të artritit, si pasojë e inflamacioneve në nyje.

Xheli vendoset në vendin e dhimbjes tri herë në ditë.