Albert Ramadani

Afati për zgjedhjet lokale po afrohet,por institucionet qendrore ende nuk po formohen,mos formimi i institucioneve qendrore qe nga 11 qershori deri më tani ka shkaktuar indinjat te madhe tek qytetaret dhe pasoja ne zhvillimin e vendit, zvarritja e mëtejme e mos formimit institucioneve po dërgon mesazh te keq për vendin ne raport ne arenen ndërkombëtare,bllokimi apo ngreqi i cili po përseritet si ne,2014 ku kta të njejtit politikan e lanë vendi për gjashtë muaj pa institucione,vetum kur ranë ne ujdi për interesa të ngushta për plotësim dëshirave për poste më të larta shtetrore,gjejn kohe edhe pas mesnate dhe bien ne ujdi.

Pse po vonohen partit politike ne formimin e institucioneve qendrore,cili është interesi dhe strategjia e tyre,A mos vall po presin përfundimin e zgjedhjeve lokale dhe pas zgjedhjeve lokale mund te ndryshojn komplet grupet dhe koalicionet,ndryshimi i ktyre grupeve dhe koalicioneve,mund te ndryshoj harta politike pas zgjedhjeve lokale,gjdo ndryshim raport ne forcat politike ne komuna i jep ndryshim edhe skenes dhe koalicioneve ne nivel qendrore.

Por cilido ndryshim te vjen pak do të ket ndryshim ne jeten e qytetareve dhe zhvillimit te vendit,asnji parti,asnji lider dhe asnji politikan nuk e ka vullnetin qe ta qoje vendin përpara,kjo është dëshmu dhe po dëshmohet edhe mëtej.