Një lloj i ri i çokollatës që ka ngjyrë natyrale komplet rozë dhe me shije manaferre është zbuluar së fundmi.

Barry Callebaut, përfaqësues i një prej prodhuesve më të mëdhenj të kakaos në botë ka shpenzuar 13 vjet për të prodhuar çokollatën “Ruby” nga bima e cila ka ngjyrë rubini, transmeton arbresh.info.

Ky është lloji i parë i çokollatës tjetër, nga ato që jemi mësuar t’i hamë e që janë zbuluar 80 vite më parë, pas zbulimit të çokollatës së bardhë në vitin 1930.

Çokollata ‘Ruby’ është lloji i katërt i çokollatës i zbuluar pas asaj të zezë, të kaftë dhe të bardhë të çokollatës.