Disa ditë më parë filluan të emetohen spotet politike në gjuhën shqipe nga partia e Nikolla Gruevskit, VMRO-DPMNE.

Sot, dukuri e tillë është parë edhe nëpër bilbordet e zgjedhjeve, ku VMRO respekton gjuhën shqipe, dhe nëpër çdo vendbanim shqiptar ku garon partia e Gruevskit, ka vendosur që shqiptarëve t’u drejtohet në gjuhën e tyre amëtare.