Njerëzit xhelozë na rrethojnë fatkeqësisht ngado, në rrethin tonë miqësor, në punë etj…

Në këtë artikull po ju sjellim disa veprime që i kryejnë pikërisht xhelozët, në mënyrë që ti njihni e ti identifikoni ata, e nëse është e mundur të mbani distancat e duhura nga ta…

1. Bëjnë komplimente të pasinqerta
Nëse ju jeni promovuar së fundmi dicka, , xhelozët do t’ju komplimentojnë duke vënë theksin se arritjet janë jo për shkakun tuaj, por duke shpikur rrethana lehtësuese në favorin tuaj..

2. Ju shmangen kur ju keni sukses 
Ata nuk e durojnë suksesin e të tjerëve, prandaj do të përpiqen tju shmangen në festimet apo arritjet tuaja.

3. Ju demoralizojnë
Nëse ju jeni përpjekur shumë për të arritur diçka e më në fund ja keni dalë mbanë, xhelozët do mundohen t’ua ulin vlerat e tju demolarizojnë.

4. Ankohen vazhdimisht 
Ata nuk janë asnjëherë të kanqur me çfarë kanë prandaj këtë e shprehin pa kuptuar duke u ankuar vazhdimisht për çdo gjë.

5. Mburren për veten e vet
Xhelozët ja rrisin disa herë vlerat vetes duke u mburrur para jush dhe të tjerëve. Në këtë mënyrë përpiqen të ulin vlerat tuaja.

6. Bëjnë thashetheme
Zakonisht janë xhelozët ata që përhapin thashethemet për njerëzit që i rrethojnë dhe fusin negativitetin në ambjentet shoqërore.

7. Prishin harmoninë dhe lumturinë tek të tjerët
Xhelozët nuk durojnë dot kur shohin njerëz të dashuruar, miqësi të vërteta apo kur shohin se njërëzit që i rrethojnë janë të lumtur. Prandaj do thurrin lloj-lloj planesh për të prishur harmoninë në jetën e të tjerëve.

8. Marrin hak
Xhelozët asnjëherë nuk harrojnë as detajin më të vogël. E nëse në një situatë të caktuar xhelozi mbetet keq për një fjalë të thënë apo një ndodhi spontane, do gjejnë mënyrën dhe rastin për të marrë hak në mënyrë tepër të ulët e të shëmtua