Një varr i lashtë është hapur  për herë të parë në gati 4.000 vjet, duke zbuluar thesare të  pabesueshme, raporton “Daily Star”.

Shkencëtarët vendosëm të hapnin varrin e nëndheshëm në brigjet e lumit Nil në Asëan të Egjiptit për restaurim

Ekspertët ishin të tronditur kur zbuluan një dhomë krejtësisht të paprekur që daton në ditët e lavdisë së faraonëve.

Brenda zbuluan një trovë thesaresh që duket se ishin varrosur për të nderuar mumjet, të cilat u gjetën po ashtu brenda dhomës së nëndheshme.

Arkeologët spanjollë janë duke u  papjekur të përcaktojnë nëse mumjet janë të afërm të Faraonit  Shemai.
Më parë këtë vit, shkencëtarët zbuluan skelete në disa varreza që janë përdorur gjatë mbretërimit të Tutmesi III dhe Amenhotep II