Ministrja në detyrë për Dialog Edita Tahiri priti në një drekë pune delegacionin e Ministrisë së Punëve të Jashtme nga Tajlanda, njoftoi Ministria me anë të një kumtese.

Delegacioni udhëhiqej nga Nongnuth Phetcharatana, ambasadore në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe drejtoreshë e Institutit për Politikë të Jashtme pranë kësaj ministrie.

Në takim, u vlerësuan marrëdhëniet dypalëshe mes dy shteteve dhe falënderoi Tajlandën për njohje dhe mbështetje të vazhdueshme për shtetin e Kosovës.

Ambasadorja Phetcharatana shprehu mbështetjen e fuqishme të Tajlandës për shtetin e Kosovës, duke thënë se kemi interesim të madh për të rritur nivelin e bashkëpunimit mes dy shteteve në të gjitha fushat me interes të ndërsjellë.