Bota e kafshëve vazhdon të çudisë opinionin me imazhe spektakolare që shpesh shkrepen në habitatet ku gëlon jeta e egër.

Këtë herë obiektivi i fotoreporterëve profesionistë ka sjellë këto foto impresionuese nga Afrika e egër.

Një prej felinëve më të bukur dhe ai më i shpejti, Çita, është kapur në një moment tepër delikat, duke kapur prenë e tij fiks në ajër.

Çitat shquhen për shpejtësinë e tyre në vrapim që shkon deri në 100 km në orë, por edhe preja e saj, gazela nuk është më pak e shpejtë dhe e shkathët.

Por këtë herë fuket se fati nuk ka qenë me gazelën.