Qeveria skoceze synon të frenojë automjetet e reja me benzinë dhe naftë, si dhe furgonët nëpër Skoci deri në vitin 2032, tetë vjet përpara objektivit të Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar.

Kryeministrja Nicola Sturgeon ka përshkruar planet për të “zgjeruar masivisht” pikat e karikimeve të automjeteve elektrike dhe për të ngritur projekte pilot për të inkurajuar marrjen e automjeteve elektrike dhe për të bërë “A9”, rrugën e parë në Skoci plotësisht të pajisur me pika furnizimi të automjeteve me energji elektrike.