Është një frikë që të gjitha nënat kanë për shkak se ne kemi dëgjuar për dikë që ka pasur një problem me një halë peshku në fyt. Ne e dimë se kjo gjeneron shqetësim dhe ju e dini se është një moment shumë i pakëndshëm.

Ne të gjithë duhet të jemi vigjilent, të gatshëm dhe të përgatitur për t’u përballur me një situatë të tillë në të cilën është e nevojshme të qëndrojmë të qetë dhe të veprojmë shpejt.

Në mënyrë që të keni parasysh zgjidhjet e mundshme që mund t’ju ndihmojnë të dilni nga kjo situatë komplekse, mbani në mend këto këshilla të dobishme.

Kollitja:Kollitja është pjesë e një reagimi të natyrshëm për të na mbrojtur nga faktorët që irritojnë ose shqetësojnë fytin.

Uji dhe kripa:Nëse është një halë e vogël, merrni një gotë, shtoni pak kripë dhe pije me gllënjka të mëdha. Uji do t’ju ndihmojë shumë.

Vaj ulliri:Butësia e vajit të ullirit mund të zvarriti halën e ngulitur të peshkut dhe ta lejojë atë të rrëshqasë poshtë fytit.

Banane:Ky është një frut që të hyn shumë në punë pasi pesha e tij mund ta tërheqë halën nëse hani një copë të madhe bananeje dhe pini direkt ujë.
Bukë e lagur:Merrni një copë bukë të thekur, hidheni në qumësht, vaj ose ujë dhe gëlltitni

Shko tek doktori:Nëse pasi keni aplikuar këto dhe sërisht nuk iu është hequr hala shkoni te doktori.